ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ - EEMKON 2017

EEMKON 2017

Etiketler : EEMKON 2017,

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul şubesi tarafından düzenlenen, "Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kongresi 2017" (EEMKON 2017); 16-18 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul‘da Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi’nde ayapılacaktır. EEMKON  2017' ye İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinden Muhammed Kerem TÜRKEŞ ve Muhammed Mustafa YURDAKUL tarafından katılım gerçekleştirilmiştir. Çeşitli tanıtımlar ve sunumların yapıldığı kongerede robotik çalışmalar ön planda idi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON 2017) kapsamında; ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrik, elektronik ve biyomedikal mühendisliği alanlarında yenilikleri paylaşacak, irdeleyecek ve geleceğe ilişkin politikaları tartışacaktır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi (EEMKON 2017) kapsamında; ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrik, elektronik ve biyomedikal mühendisliği alanlarında yenilikleri paylaşacak, irdeleyecek ve geleceğe ilişkin politikaları tartışacağız. Meslektaşlarımızın kongremize katılım için verecekleri destek, mesleğimizin olduğu kadar ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarındaki birikimi güncelleyerek geliştirmeye, zenginleştirmeye yapacağı katkı açısından da önem taşımaktadır.

Birçok konuda sunum yapılacak olan toplantıda; Biyomedikal Mühendisliği SempozyumuElektrik ve Kontrol Mühendisliği SempozyumuKent ve Elektrik Sempozyumuİletişim Teknolojileri SempozyumuElektronik Sanayi SempozyumuEnerji Politikaları Sempozyumu ve Mühendislik Eğitimi Sempozyumu yapılacaktır.

Günümüzde bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler, toplumların yapısını ve eğitim sistemlerini etkilemektedir. Teknoloji toplumunun eğitim felsefesi; yalnızca teknik sorunları çözme yeteneğine sahip mühendisler yetiştirmek yerine, sorunu bütün olarak kavrayabilen mühendisler yetiştirmeye yöneltmektir. Mühendislik eğitiminin amacı ülkenin gelişimine katkı sağlayacak özelliklere sahip mühendis yetiştirmek için, öğrencilere çağdaş temel bilim ve mühendislik bilgilerinin aktarmanın yanında, yaratıcılığı, araştırma tekniklerini, bir problemi kendi kendine çözme becerilerini vermektir.  Günümüzün hızla gelişen dünyasında bilgi üretimi kadar, bilgiye erişme ve onu kullanma yöntemleri de önemlidir. Elektrik, elektronik, kontrol ve biyomedikal mühendislikleri eğitimi, öğrenciye  mühendislik ve endüstriyel problemlerin çözümünde gerekli yenilik yapma becerisi sağlayabilecek nitelikte olmalıdır.