IDEF 2023 rüzgârı devam ediyor!

IDEF 2023 rüzgârı devam ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) TÜYAP’ta düzenlenen IDEF 2023’ye katılım sağladı.

TTO iki yılda bir düzenlenen IDEF 2023 fuarında planlamış olduğu ziyaretleri yapıyor. TUSAŞ, HAVELSAN, VOLO KOMPOZİT, MASTER DEFENCE ve YENTE Havacılık gibi uçak ve drone üreticisi firmaları ziyaret eden İGÜ TTO, teknik işbirlikleri içeren bir dizi toplantıları gerçekleştirdi. Bu kapsamda; TUSAŞ Hangar Kampüs Programından Destek Alan Jet Drone Elektrik Fan Motorlu İnsansız Hava Aracı Projemizin ilerleyişi ve teknik yapılabilirliği hakkına TUSAŞ ilgilileriyle toplantı yapılmıştır.

Volo Kompozit ile VTOL Elektrik Fan Motorlu İnsansız Hava Aracı Projesinin TUSAŞ tarafından ortaklığı/TUSAŞ tesislerinde üretilmesi ve ayrıca VOLO ARGE Merkezinde yürütülmekte olan malzeme projelerine İGÜ’nün desteği hakkında görüşülmüştür. VOLO’dan teminine ait teknik işbirliği çerçeve anlaşması;

*Jet Drone ve TUSİ-B yapısal malzemelerinin TUSİ-B’nin seri üretiminde VOLO ile ortak üretim,
*VOLO tarafından ihtiyaç duyulan malzeme geliştirilmesi vb. temel araştırma konularında İstanbul Gelişim Üniversitesinin akademik ve laboratuvar imkanlarının kullanılması gibi konuları içermektedir.

HAVELSAN’a da İGÜ’de yürütülmekte olan Siber Güvenlik Projeleri hakkında bilgi özeti sunulmuştur. HAVELSAN Genel Müdürü, daha önce  yapılan bir görüşmede İGÜ’nün bu kabiliyetlerini değerlendirmekten memnun olacaklarını belirtmişlerdir.