İGÜ TTO'dan TÜBİTAK MAM'a Biyosensör Ziyareti

İGÜ TTO'dan TÜBİTAK MAM'a Biyosensör Ziyareti

İstanbul Gelişim Üniversitesi TTO Müdürümüz, Dr. Safar Pourabbas Hocamız ve Erasmus’tan biyosensör stajı için gelen PhD Öğrencimiz TÜBİTAK MAM Başkanına ziyaret gerçekleştirdi.

7 Mart  perşembe günü gerçekleşen ziyarette, TÜBİTAK MAM- İGÜ arasındaki karşılıklı işbirliği ve ortak proje çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Ziyarette, biyosensör tez çalışması için Üniversitemizi tercih eden Ieva Markuniene’nin (Litvanya) TÜBİTAK MAM 3 B Merkezindeki Laboratuvarda çalışmalarını sürdürebilmesi imkanı da doğmuştur.
Erasmus kapsamında Üniversitemizde staja gelmek isteyen Ph.D. Öğrencisi Ieva Markuniene, doktora tez çalışması olarak; biyosensörlerin geliştirilmesi, araştırılması ve uygulamaları üzerine bir çalışma yapmak üzere Üniversitemize başvuru yapmıştır. Öğrenci, piezoelektrik bileşenlerinin işlevselliğini ve uygulamalarını ölçme konusunda derinlemesine bir araştırma yapmayı da hedeflemektedir.
Tez kapsamında, PVDF (florlu polimer malzeme), GO (grafen oksit) ve Agno3 (gümüş nitrat) gibi malzemelerden oluşan fonksiyonel bir element (film) geliştirilmesi ve bu elementin biyosensör uygulamalarında etkili bir şekilde kullanılabilirliği çalışılacaktır.

rrr