İstanbul’daki Teknoloji Transfer Ofisleri tecrübelerini paylaştı

İstanbul’daki Teknoloji Transfer Ofisleri tecrübelerini paylaştı

İstanbul’da faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisleri İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) koordinasyonu ile düzenlenen seminerde bir araya geldi.

İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi ve İTÜ ARI Teknokent ev sahipliğinde İTÜ MAGNET seminer salonunda düzenlenen etkinliğe İstanbul’da bulunan 18 üniversitenin ve 4 teknoparkın teknoloji transfer ofisleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSTKA Genel Sekreter Vekili Dr. Fatih Pişkin, üniversite ve sanayi arasında sürdürülebilir işbirliği oluşturulmasında, katma değerli ürünler ortaya çıkarılmasında anahtar rol oynayan Teknoloji Transfer Ofislerini Ajansın kurulduğu günden bu yana desteklediklerini belirtti.

İSTKA tarafından uygulanmaya başlanan Yenilikçi İstanbul Sonuç Odaklı Programı faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bulunan teknoloji transferi arayüzlerinin kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Fatih Pişkin, bu tür etkinliklerle de teknoloji transfer ofislerinin birbirileri ile olan iletişiminin artırılması ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını amaçladıklarını söyledi.

İTÜNOVA TTO Genel Müdürü Dr. Ercan Çitil ise katılımcılara, ulusal ve uluslararası fonlardan yararlanmak için yaptıkları çalışmalar, üniversite-sanayi iş birliğine yönelik yöntemler ve uygulama örnekleri, tanıtım ve farkındalık faaliyetleri, fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda detaylı bilgilendirme yaptı.

TTO faaliyetleri ile ilgili tecrübe paylaşımının ardından İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İTÜ ARI Teknokent tarafından yürütülen INNOGATE Uluslararası Hızlandırma Programı’nın başarı hikâyesi katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıya Teknoloji Transfer Ofisi’ni temsilen TTO koordinatörü Yük. Müh. Ali Çetinkaya katılım gösterdi.