Malezya Petronas Teknik Üniversitesi'nden İGÜ TTO'ya teknik ziyaret ve İş birliği toplantısı

Malezya Petronas Üniversitesi (UTP) 24 Mayıs Cuma günü Saat 10:00’da İGÜ TTO’yu ziyaret edip enerji konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular..

İGÜ ve UTP arasında potansiyel araştırma faaliyetleri ve potansiyel teknoloji geliştirme konusunda verimli bir başlangıç yapılmıştır.

Aşağıdaki konular için ayrı ayrı görüşme yapmak üzere Gelişim Üniversitesi'nden daha fazla ilgili uzmanın katılım sağlaması önem arz etmektedir.

TÜBİTAK vb. kurumlara ortak proje sunumu fırsatları da dikkate alınacaktır. UTP ayrıca ortak bir uluslararası bütçe oluşturulması yönünde görüş bildirmiştir.

Öncelikli teknolojik konular:
  1.  Hidrojen: Taşımacılık hareketliliği için taşınabilir hidrojene odaklanmak.
  2.  Atık yönetimi: Enerji (Biyokütle) üretmek için Tavuk gübresine odaklanmak.
  3.  Enerji depolama: Taşınabilir ve uzaktan kendi kendini idame ettirebilir enerji depolamaya odaklanmak.
  4.  Suyun tuzdan arındırılması: Deniz suyundan su tuzdan arındırma ürününe odaklanmak. UTP halihazırda güneş panelinden gelen yenilenebilir enerjiyle güçlendirilmiş bir ürüne sahip.

p