TUSAŞ Hangar Kampüs İnovasyon Programı ve AOSB AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması Başvuruları Tamamlandı

TUSAŞ Hangar Kampüs ve AOSB yarışmalarına ilişkin başvurular tamamlandı.
Hangar Kampüs İnovasyon Programı, yenilikçi iş fikirlerini iş modeline dönüştürerek ticarileştirme sürecinde genç girişimcilere altyapı, eğitim ve mentorluk desteği sunmayı amaçlayan bir açık inovasyon programıdır. Bu program kapsamında, havacılık ve uzay alanlarında yapay zeka ve makine öğrenimi çözümleri üzerine fikri olan üniversite öğrencileri yer almaktadır. TTO ekibi, bu programda üç projeyle başvuru yapmıştır:

• Haberleşme Güvenliği Artırılmış Hava Savunma ve Atak Dronu projesi
  • Tilt-Rotor VTOL İnsansız Hava Aracı ile Yüksek Hassasiyetli 3D Haritalandırma
  • Havada hedef tespiti ve yapay zeka desteğiyle hedefe kitlenen mekanizma
Diğer bir yarışma olan AOSB Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması ise Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. Bu yarışma, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesi, yeni ortaklıkların başlatılması ve fikirlerin hayata geçirilmesi amacıyla yapılmaktadır. TTO ekibi bu yarışmaya bir proje ile başvuru yapmıştır.
  • Tilt-Rotor VTOL İnsansız Hava Aracı ile Yüksek Hassasiyetli 3D Haritalandırma
p